20 Aug 2012

Yeayyy, I'm part of Pottermore now!

Assalamualaikum... Yo, whats up peminat tegar Harry Potter sekalian? :D

Sebelum memulakan ceghita, rasanya tak lambat lagi nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua umat Islam. Sepatutnya ucap semalam tapi takpelah, dah aku update hari ni, kira halal je lah. Hihihi~ Anyway, I'm not going to tell you about Raya. Saja sesuka hati nak habaq pasal Pottermore. 

Before we proceed, Pottermore ni actually website khas untuk peminat Harry Potter *kot. So, sesiapa yang minat giler dengan citer Harry Potter, bolehlah google website ni eh. Maybe ada yang dah tahu pasal Pottermore ni tapi takpelah, sharing is caring. So, memandangkan aku ni merupakan one of Harry Potter's fans, aku pun dengan celonoknya join Pottermore. Banyak rintangan yang berlaku masa nak jadi ahlinya. Huhuhu. Cam sedih je ayat ko ek.

Aku dah try sign up kat rumah tapi tak menjadi. Tak tahulah kenape agaknya sebab rumah aku takdak aura Harry Potter kot, lulz. Frust siot sebab aku yang try sign up dulu pun tak boleh, tup tup member yang baru tau dah dapat jadi ahli Pottermore. Unfair, huhu. Tapi takpe aku tak putus asa. Try  lagi dan lagi, tapi still takleh. Sampaikan member aku volunteer nak tolong. Terharu sob sob. Er, orang macam aku ni sukakan pengalaman sendiri so aku kata aku nak try dulu. Dan berkat kesabaran tu, hahaha, berjaya gak. :P

Kisahnya bermula semalam. Aku kan balik kampung, so apa lagi, terus menerpa ke arah komputer yang sedikit berhabuk tu. Dan dan dan, yessss! Dapat gak jadi ahli Pottermore. Hm, see? Berkat hari raya dan komputer habuk tu kot ye. Hahaha. Tapi aku still lagi beginner. Need a sifu to teach me. Oit, sifu mana sifu? Tulun dehh. 


Ehem , bagi sesape yang dah ada account Pottermore, add me as ur friend keyh? Jasamu dikenang. Nah, ni username aku. Scroll ke bawah eh. I'm too excited to explore more about Pottermore. If you feel that way too, come join us at http://www.pottermore.com/. Hewhew...

CloakMist8886

Okaylah, enjoy your raya okey. Kumpul duit raya banyak banyak boleh simpan dalam tabung. Don't be like me, mementang shopaholic, dengan duit sekali holic holic. Berjimat cermat amalan mulia. 


5 comments :

Nur Syafiqah said...

aku nak join laa wehh.!

~unknown~ said...

kami ada 4 ..sapa nak satu??

Syazwani Khirizan said...

Sila join Cik Syafiqah, hehehe.
Er, unknown ni sape eh?

haiza dahlan said...

Blog cantik. :)

Syazwani Khirizan said...

Time kasih , hehehe. (: