20 Sep 2012

Nasib Orang Tak Seni

AMARAN : Kalau tak sanggup baca, close tab cepat-cepat, hehehe... :P

Assalamualaikum... Selamat sejahtera saya ucapkan kepada bla3.....


Aku insan biasa. Ada kelebihan, ada kekurangan. Kekurangan yang nyata ialah aku ni bukan seseorang yang seni. Hahaha, tangan kayu la senang habaq. Kadang-kadang, jeles woo tengok orang seni. Pandai lukis, pandai jahit dan pandai segala-segalanya.... Bila tengok kengkawan aku yang tangan mereka seni-seni belaka, rasa nak curik je tangan diorang tu walaupun aku tahu benda tu mustahil melainkan membuat pembedahan yang akan merosakkan bukan mengeelokkan. Nak ke? Lulz...

Aku kalau bab-bab melukis, memang out laa. Even aku lukis jadi pun, takdelah cantik sangat, muahaha. Biltengok kengkawan seni-seni belaka, rasa nak tanya 'Wey camner hang lukis, ajar sat ajar sat... (sebenarnya nak diorang buatkan)' Tapi muslihat dapat dikesan... Jadi, tangan yang tak seni ni la yang terus melukis secara terpaksa... Maka terhasillah, lukisan terpaksa... wkwkwk

Kalau menjahit, aku pun memang out.. Tambah-tambah lak aku memang tak suka menjahit... Sedih wuuu.. Nak wat camner, orang tak seni... Kena usaha lebih... Lainlah an kalo aku ni berseni... Hehehe. Bila tengok orang len yang pandai menjahit and wow diorang jahit gila ohsem laaaaa, aku pun dengan mata bersinar-sinar memerhatikannya... Ada impian nak jadi cam diorang. Hihihi :P

When it comes to cook, first and foremost I know how to cook MAGGI, AIR DAN NASI. Hahaha. Tapi dah besar sikit, tau la masak. Tu pun tak banyak. Mak tersayang cakap pompuan kalau dia belajar tinggi mana pun, tempat dia kt dapur gak. Betul ka? Hahaha... Tangan orang seni mesti lagi pandai masak yang sedap sedap kan ? Itulah orang seni.... Aku tak....

Tapi sebenarnya aku masih seni... Tahu sebab apa? Sebab aku masih lagi boleh senyum sampai ke telinga (takde kaitan langsung)... Bersyukur dengan apa yang ada maksudnya... Jangan rasa rendah diri sangat.. Hewhew... Smile make your day, so chill ouuuuuuuuut! (^___^)

yang tak seni,
Wani K

No comments :