18 Nov 2012

Israel vs Gaza

Assalamualaikum...

Dah lama benar aku tinggalkan blog ni. Banyak faktor yang takleh nak diceritakan kat sini. Hm salah satu faktor ialah M.A.L.A.S. Ya, malas. That;s the main factor. Sampai ada gak kawan aku tanya "nape tak update blog lagi". Nampak sangat aku malas. Huhuhu. 

Rasanya tak lah terlambat sangat (hehe) kot aku nak ucapkan Salam Ma'al Hijrah buat semua umat Islam terutama yang dah terbaca entry nih. Kita kat sini (Malaysia) dapat sambut tahun baru dengan gembira. Senyum dan gelak takyah cakap lar. Dah la masa cuti-cuti nih. memang 'happy go lucky' bak kata omputeh. But did we ever think about our Muslim's members out there??? Have we??? Saudara seagama kita kat Gaza sana? So sad when we think about it back.

Sincerely, for me, aku memang leka dengan duniawi nih. Pasal benda-benda macam ni, memang jarang-jarang aku fikirkan. Tapi, sekali terfikir, macam nak nangis pun ada. But what can a little girl like me can do? Just pray for them and hope Allah will save them and we too! Bila online facebook or twitter or what so ever on, macam-macam cerita pasal mereka kita dengar. Share benda tu lah, benda ni lah. Tu je lah yang mampu buat pun. Nak terbang ke sana, tak tawulah. Huhuhu.

Memang sedih yang amat bila tengok tentera rejim zionis Israel Laknatullah tu serang saudara Islam kita kat Gaza. Don't they have heartstomach (hatiperut)? Cruel, one word to describe them. Or even more than that. Kenapa perlu nak kacau hidup orang Islam? Live your life to hell boleh tak wei? Tahap kemarahan semakin meningkat nih. Huh. How can small little girsl or boys that are innocent become their victims???! Patutlah pun digelar kaum yang dilaknat Allah. Cause they don't use their brains to think of what they did, they just know how to create war weapons that are useless and stupid! 

Apa cer letak letak bom kat negara orang? Come show yourself lah kalau berani sangat! Dulu, masa perang antara orang Islam dan orang kafir, semua berperang dari hati ke hati, mata ke mata, pedang ke pedang! Mana main letak bom, baling bom, campak bom semua benda ni. Perang hanya antara kau dan aku! Jihad fi sabilillah (for muslims). That's the true war. Tapi kenapa Israel Laknatullah taknak perang macam tu? Why need to use all those stupid bombs and war weapons? Cause they are coward! Hangpa pengecut! Tak berani nak lawan betul-betul. Sebab kalau ikut perang yang betul macam nih, you will not win! You are just hoping for your weapons but you yourself don't even dare to show yourself...! Takut mati tapi buat cara bodoh. Memang penakut, pengecut!

Sepatutnya kalau nak perang, biar perang betul-betul. Masa tu baru boleh raikan kemenangan yang hakiki. Bukan setakat seronok tengok Gaza meletup, hancur, musnah dan punah. Kami tak gentar dengan bom dan senjata hangpa lah. Sebab Allah dah janjikan syurga buat orang yang mati syahid dalam keadaan mengenalNya sebagai pencipta kita. Kenal Allah dulu sebab kita akan kembali kepadaNya, baru boleh mati syahid. And you, Israel Laknatullah, just wait till one time, you will fall. And all your weapons are really useless on that time. You can't do anything if Allah wills it. Jangan nak berlagak sangat lah. Allah Maha Mengetahui apa yang dikerjakannya. Bila-bila masa pun Allah boleh tarik semua kebanggan kaum terlaknat tuh.

And we as a Muslim too, we must do something. For rich people, donate some money or what ever that can help them. And don't forget to boycott their stuffs! Takyah la beli KFC, MC'D and bla3 tuu. Tak makan benda tu tak mati pun kan? Kita sekadar memikirkan nafsu kita nak rasa sedap di tekak. But we never think of its consequences. Bad consequences wait for ya! For this time only, boycott them. SAVE GAZA ! ! !



their products that must be boycott!

pity her, but alhamdulillah, heaven wait for her :')

astaghfirullah hal azim...

p/s : Let's us together help them. But firstly, you must know Allah. AWALUDDIN MAKRIFATULLAH!  Awal-awal agama mengenal akan Allah!



No comments :