25 Nov 2013

G-DRAGON !!!


Assalamualaikum...

Sapa yang tengok MAMA Jumaat lepas? Kalau aku tulis ni mungkin agak ketinggalan. Boo la boo! Tapi takdak arh, nak tulis gak! My favourite artist, G-Dragon (sambil sebut ala-ala Korea gitu *Ji Deragun*), won four awards! And he became artist of the year! Wah gitu! Triple awesome! Sincerely aku bukanlah seorang Kpoper mahupun Kpooper yang tegar. Sederhana itu lebih baik. Tapi GD memang aku minat sangat, kipas susah mati la lebih kurang. Atau bahasa yang lebih senang difahami, hardfan (peminat bukan kipas kayh).

Lagu crooked dia memang daebak lah. And boleh kata semua lagu dalam album Coup Detat tu superb. Congratulations GD, your coup detat really works. Coup detat or simply known as kudeta means rampasan kuasa. And so GD dah berjaya rampas kuasa PSY yang dapat artist of the year award tahun lepas. PSY tak menang apa apa award untuk MAMA pun tahun ni, which is good to me as I'm not his fan.

Atiqah Si Woolover (Wooyoung) bagi aku episode Runningman yang GD sertai. Aku memang tengok lah sebab GD woi GD. How cute he was! Ahhhh melting. Dah taknak cakap banyak. Tengok gambar kat bawah ni. Meltinggggg =.="








Thanks

Assalamualaikum. 

Tujuan aku tulis post ni sebab aku nak ucap terima kasih kat semua kawan, guru dan jiran yang begitu mengambil berat lepas dapat tahu berita kematian ibu aku. Sebelum ni pun ramai yang care lepas tahu mak aku sakit. Walaupun aku tau, diorang tak baca pun post ni, tapi aku nak cakap tima kasih gak! Ha la kan, dah berapa bulan aku tak update langsung. Lagipun masa tu aku memang takda feel langsung nak type apa-apa kat blog nih. Tu yang terbiar usang je. Sekarang baru ada sikit kerajinan nak update. Erm, life is not always like what you want, just accept things and keep moving forward. InsyaAllah aku akan tabah menjalani kehidupan yang mendatang. Sedih dan teringat-ingat tu perkara biasa tapi aku sendiri pun kena ingat, benda yang dah berlaku tak boleh diputar kembali. Redha, simple as that. Mohon Allah bagi kekuatan dalam setiap perkara yang aku buat. Amin. Lagipon aku masih ada ayah yang penyayang to rely on. Starting from 29 Oct 2013, he's my father and my mother. Okay aku bukan nak cerita pasal tu pun, cukuplah jadi sejarah dalam hidup aku dan dah dicatat pun dalam diari peribadi aku. Again, THANKS.


-The End-