10 Jan 2014

Form 4 Is FUN Babe

Assalamualaikum

Rasa macam nak menjerit sebab tak percaya yang aku dah masuk tingkatan 4! And form 4 means the stress of studying is getting bigger and bigger and bigger and BOOM *explode*! I can feel the pressure now, it's getting closer now...(Paramore song-Pressure). Ehem ehem, ya lar, masa form 3 kan ada 9 subjects only including Arabic. Tapi sekarang dah ada 11 SUBJECTS! Ya Allah, banyak tu. In addition, aku masuk kelas science so subject killer lebih banyak daripada students di kelas account.

Oh yea, cakap pasal science and account classes nih, bila naik form 4 mulalah ada dilema nak buat keputusan yang tepat. Bukan aku ja kay, ramai yang rasa camtu. Sapa yang form 4 paham paham la noh. Tu lah solat istikharah tak nak buat, padan muka kan *terasa*. As 119 students scored 9A's in PMR 2013, the teachers sibuk promote kelas account. Bagi taklimat ringkas pasal kelas account so that students akan tertarik nak masuk. Aku lepaih dengaq tu tudia lah, rasa tak tenang dah. Nak account ke science! Lastly, stay science jugak. Hmph tension pikiaq ja.

Bila dah masuk kelas science, kena ready physically and mentally. Need to be tough cause the challenges and pressure are just too much. 11 SUBJECTS woi gila apa tak tough nak belajaq. Meh nak list sebelaih sabjeq tu :
Biology, Chemistry, Physics, Bahasa Arab Tinggi, Add Math, Bahasa Melayu, English, Mathematics, Sejarah, Quran Sunnah, Syariah Islamiyah.

Ha amek kau. Banyak tak banyak. And subjects yang ditaip colour merah tu ialah subjek pembunuh yakni killer subjects! Kalau nak banding kelas account ada 3 jer pembunuh utama which are Account of course, Bahasa Arab Tinggi, Economy or IT. See the differences?

Disebabkan aku dah ambil keputusan nak stay ja dalam kelas science, aku kena menjadi seorang yang pulun. Hahaha pulun. To put it laconically, I think that Form 4 is inextircable! Full of adventures and labyrinth journey! Wakaka. Bye.









p/s : I miss to be in my previous time. How I wish I can rewind the time. Argh how I wish for that !